English flag
 
email tai chi symbolen tai chi symbolen  
 

T’ai Chi Chuan en Roots & Branches Vijf Elementen Qi Gong

In 1976 heb ik T’ai Chi leren kennen. Ik was onmiddellijk enthousiast en ben dat nog steeds. Patrick Watson was jaren mijn leraar. Hij was een van de senior studenten van Prof. Cheng Man-ch'ing, meester in de vijf uitmuntendheden.  

Vanaf 1977 geef ik les in samenwerking met de School of T’ai Chi Chuan, tegenwoordig T’ai Chi Foundation, in zowel Amsterdam als in Engeland, Ierland, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Tijdens mijn Acupunctuur Master opleiding heb ik T’ai Chi geïntegreerd met mijn behandelwijze. Het is bijzonder om ter ondersteuning van een genezingsproces ook T’ai Chi bewegingen aan iemand door te geven. Bijvoorbeeld als iemands beweging beperkt is. Door op een eenvoudige wijze te concentreren in de tan tien (gebied onder de navel) kan er kracht en ruimte geschapen en circulatie bevorderd worden.

Roots & Branches combineert T’ai Chi met de Vijf Elementen theorie. Het is een serie van oefeningen om Qi op te wekken en deze in directe en diepe harmonie te brengen met de energieën van de Vijf Elementen.

Ik ben senior leraar van the School of T’ai Chi Chuan en heb samen met Pat Gorman na jaren studie het Roots & Branches programma samengesteld.

Speciale lessen in T’ai Chi en/of Roots & Branches Qi Gong kunnen ook aangevraagd worden, passend aan het seizoen of voor een bepaalde doelgroep.

Voor verdere informatie zie websites:
http://www.taichichuan.nl of
http://www.taichifoundation.org